Over Ilona Hens


                        

Na 16 jaar trouwe dienst besloot ik een sprong in het diepe te wagen: ik begon fulltime voor mezelf. Zonder plan, zonder ervaring, en zonder een duidelijke strategie.


Toen ik die stap zette, droomde ik ervan om een succesvol bedrijf op te bouwen waarbij ik mensen zou verblijden en tegelijkertijd financiële vrijheid zou verwerven. Het was misschien wat naïef gedacht, maar ik geloofde sterk in mijn passie en vastberadenheid.

Aangezien ik niet uit een familie van ondernemers kom, stond ik aanvankelijk voor een enorme uitdaging. Het horlogemakersbedrijf dat ik overnam, draaide weliswaar goed, maar het echte ondernemerschap was nieuw voor mij. Ik heb veel geleerd over het omgaan met klanten en het repareren van horloges, maar ik miste de vaardigheden om echt te groeien.

Financiële vrijheid leek op dat moment ver weg, en het was een voortdurende strijd om te overleven. Toch was de vrijheid en de mogelijkheid om mijn eigen koers te bepalen als ondernemer gewoonweg geweldig. Ik nam de lagere inkomsten voor lief, wetende dat ik bezig was met iets waar ik gepassioneerd over was.

Tijdens die periode begon ik ook met goudsmeden als een nevenactiviteit. Maar er kwam een keerpunt in mijn leven na het verlies van mijn geliefde moeder op 14-02-'21. Haar overlijden deed me beseffen hoe kort het leven kan zijn en hoe belangrijk het is om je hart te volgen en je dromen na te jagen.

Dus ik besloot om mijn passie voor het goudsmeden serieuzer te nemen. Ik nam een sprong in het diepe en richtte me volledig op het creëren van unieke sieraden. Het was eng, maar ik wist dat het de juiste stap was.

Nu, met mijn moeder als mijn beschermengel in de hemel, ben ik vastbesloten om mijn bedrijf tot een groot succes te maken. Ik wil niet alleen mensen blij maken met mijn prachtige creaties, maar ook een voorbeeld zijn van wat er mogelijk is als je in jezelf gelooft en je hart volgt.

Kom en deel deze reis met mij. Samen kunnen we iets moois creëren en de wereld betoveren met prachtige juwelen.

Al lang voor het overlijden van mijn moeder voelde ik me niet helemaal op mijn plek. Ik volgde talloze opleidingen om mijn vaardigheden als goudsmid en ondernemer naar een hoger niveau te tillen. Het ontwerpen en creëren van sieraden voelde steeds meer als de plek waar ik moest zijn en waar ik mijn passie in kwijt kon.

Na het verlies van mijn moeder besefte ik nog meer hoe belangrijk een sieraad voor iemand kan zijn. Het gaat niet alleen om er mooier en zelfverzekerder uit te zien, hoewel dat zeker een mooie bijkomstigheid is. Een op maat gemaakt sieraad heeft vaak ook een bijzondere herinnering eraan verbonden, iets moois, iets verdrietigs of een belangrijke prestatie.

Dus waarom doe ik nu wat ik doe en blijf ik toch ook horloges repareren? Nou, ik zal altijd blijven werken aan horlogereparaties. Ik heb een loyale klantenkring van juweliers en particulieren opgebouwd en doe dit nog steeds met veel plezier. Daarnaast bied ik stageplekken aan als erkend leerbedrijf, waar ik anderen opleid in dit vak.

Maar de balans verschuift wel. Ik heb nu concrete doelen om naar te streven en ik heb er al een aantal behaald. Ik zie dat ik groei, zowel persoonlijk als in mijn onderneming, en ik heb een duidelijkere aanpak die resultaat oplevert, zoals een stijging in het aantal (vaste) klanten. Ik ontvang lieve mensen die steeds terugkomen voor iets nieuws, en mensen die over mij hebben gehoord en een afspraak maken.

Het is werkelijk geweldig om mensen blij te maken met een gerepareerd horloge of een prachtig sieraad uit mijn collectie, of zelfs een op maat gemaakt sieraad. Sieraden worden vaak gezien als een "luxe" artikel, maar we kunnen eigenlijk niet zonder ze. Ze hebben altijd al een rol gespeeld in de menselijke geschiedenis, hoewel de redenen voor het dragen ervan in de loop der eeuwen zijn veranderd... ;)

Het is fantastisch om jezelf te verwennen met deze "luxe". De ene persoon trakteert zichzelf op een dagje sauna, een ander op nieuwe kleding, en ik kan je verwennen met prachtige handgemaakte sieraden - uniek, net als jij! Luxe is geen overbodige luxe, het is jezelf belonen omdat je er mag zijn.

 

Liefs, Ilona Hens